Anotace
Mimořádné recepty, gastronomické a cestovatelské zážitky špičkového kuchaře, vyprávěné Oldřichem Kaiserem a Lenny Trčkovou Šéfkuchař Radek Příhonský má čtyřicetiletou praxi v luxusních restauracích a hotelech, hostil hollywoodské hvězdy a prezidenty, byl osobním kuchařem Karla Schwarzenberga a reprezentuje českou gastronomii také v zahraničí. Zároveň je to pankáč tělem i duší, se specifickým humorem. Jezdí po světě se svým food truckem, navštívil mimo jiné Indonésii, Jihoafrickou republiku, Dánsko, Izrael a Mexiko. Recepty z kuchyně těchto zemí, zážitky z cest, co zajímavého ochutnal a uvařil, je obsahem rozhovoru s dlouholetou kamarádkou, moderátorkou a dramaturgyní České televize Lenny Trčkovou. Na její všetečné otázky však neodpovídá šéfkuchař osobně, je zde interpretován Oldřichem Kaiserem. Ten se chopil humoru autora vyprávění a rozvinul jej do dalších poloh, které tak násobí rozšafnost a emoce gastronomických a cestovatelských zážitků.
Přehled kapitol
1 | Lenny a Radek | 00:03:37 | ||
2 | Začátky | 00:10:26 | ||
3 | Vaření | 00:11:18 | ||
4 | INDONÉSIE / Země skvělých lidí a netušených chutí | 00:17:52 | ||
5 | IKAN RENYAH, SAMBAL APEL / Křupavá ryba, jablečný sambal | 00:07:10 | ||
6 | NASI GORENG, SAMBAL MANIS / Smažená jasmínová rýže, krevety | 00:08:26 | ||
7 | TELU APEK / Vejce vařená v kokosu s kurkumovým sambalem | 00:05:22 | ||
8 | KAKI AYAM PANGGANG / Grilované rozšlápnuté kuře a kešu sambal | 00:04:12 | ||
9 | KUE SERABI / Pandamové palačinky s kokosem, arašídy a limetou | 00:03:48 | ||
10 | JAR / Země velkých veder a chladného větru od oceánu | 00:23:04 | ||
11 | BILTONG FRUIT SALÁT OD NORAH | 00:04:29 | ||
12 | SCHRIMPS WITH ŽAKET A SCHRIMPS NOU ŽAKET / Krevety. A budou se podávat oloupané, nebo neoloupané | 00:03:18 | ||
13 | KIWI MUŠLE / Zapečené s camambertem a slaninou, bramborový salát s mátou | 00:02:09 | ||
14 | KUŘE PAPPADEW | 00:03:16 | ||
15 | PASSION FRUIT PANNA COTTA OD LILIEN / Panna cotta, sirup z marakuji | 00:05:42 | ||
16 | IZRAEL / Nádherný kout světa, kde jsou zvyklí na všechno | 00:24:14 | ||
17 | KUŘECÍ MASO V BAGETĚ / Bylinková bageta, Citrusový hummus s lilkem, Tabouleh | 00:07:45 | ||
18 | SHAKSHUKA / S jehněčí klobáskou | 00:03:16 | ||
19 | KREVETY GRILOVANÉ NA ŽHAVÉ PLOTÝNCE / Se smetanou a čerstvým koprem a opečený bylinkový chléb | 00:02:21 | ||
20 | GRILOVANÁ JEHNĚČÍ KÝTA / Kořeněný špenát, Rajčatový bulgur | 00:03:50 | ||
21 | GRILOVANÉ ČERSTVÉ FÍKY S KOZÍM SÝREM / Čerstvé granátové jakblko a sekané pistácie | 00:02:59 | ||
22 | DÁNSKO / Rodná země nejlepších obložených chlebíčků | 00:13:40 | ||
23 | SLÁVKY NA ŠALOTCE / Na ohni pečené slávky, Pečené hranolky | 00:04:06 | ||
24 | SMØRREBRØD S KREVETAMI / Krevetový chlebíček, Herinek je prostě klasika! | 00:02:46 | ||
25 | LOSOS. PROSTĚ LOSOS! Marinovaný losos | 00:03:25 | ||
26 | ÚSTŘICE Z REFFENU | 00:01:20 | ||
27 | ŠNEK JAKO SNÍDANĚ Z JEDNOHO HRNKU / Vanilkový krém, Rozinkový šnek | 00:02:34 | ||
28 | MEXIKO / Místo, kde se člověk na chvíli může cítit jako Bůh | 00:25:59 | ||
29 | TACOS. CO JE VÍC?! / Al pastor a Calabaza, Al pastor, Pico de gallo neboli kohoutí hlava, Guajillo vývar, Calabaza | 00:12:32 | ||
30 | GUACAMOLE | 00:02:54 | ||
31 | VEM KLACEK S MASEM A JEZ! Tamarindu marinovaný bok , BBQ omáčka | 00:04:57 | ||
32 | ČERSTVÁ RYBA PEČENÁ V PECI (NEBO NA GRILU) JE PROSTĚ NEJVÍC! / Red Snapper od Silvana , Chimichurri verde, Chimichurri rojo | 00:04:39 | ||
33 | Na závěr… / ... bych chtěl poděkovat... | 00:01:51 |
Zobrazit více
Podrobnosti
Autoři: | Lenny Trčková, Radek Příhonský |
---|---|
Čte: | Oldřich Kaiser, Lenny Trčková |
Vydavatel: | Supraphon |
Celková délka: | 03:59:17 hod. |
Vydáno: | 2024 |
Formát: | MP3 |
Velikost: | 219 MiB |
Jazyk: | Čeština |