Česká kuchařka Krkonošské recepty
Pouze toto vydání
Pouze toto vydání
BLESK EXTRA ČESKÁ KUCHAŘKA 15. díl KRKONOŠSKÉ RECEPTY + pokrmy z Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého a Pardubického kraje Putování po krajových specialitách naší republiky s edicí Blesk Extra Česká kuchařka pokračuje. Tentokrát navštívíme především Královéhradecký a Liberecký kraj. Na jejich území se rozkládá naše nejvyšší pohoří Krkonoše, které jsou proslulé specifickou kuchyní. Ochutnáme kyselo, sejkory, hladkou ančku a další dobroty. Z Libereckého kraje se přesuneme do Ústeckého a v obou narazíme na další zajímavé recepty. V třetí, závěrečné části knihy se vydáme do Pardubického kraje. Zde si smlsneme nejen na proslulém perníku, ale také si například připomeneme, že tu vznikla Domácí kuchařka spisovatelky Magdaleny Dobromily Rettigové. Celkem 120 receptů doprovází fotografie, ke každému kraji se navíc dozvíte několik gastronomických zajímavostí.