Česká kuchařka Slovácké speciality
Pouze toto vydání
BLESK EXTRA ČESKÁ KUCHAŘKA 16. díl SLOVÁCKÉ RECEPTY A navíc speciality z Vysočiny, středních Čech a Prahy Letošní výlet po regionálních kuchyních naší republiky je pomalu u konce. S edicí Blesk Extra Česká kuchařka tentokrát navštívíme jižní Moravu, a to zejména oblast Slovácka, které patří k nejzajímavějším národopisným oblastem. Ochutnáme zdejší speciality od slaných po sladké, například drkotinu, ochlupkanky, třešňové gulivárky nebo slíváky. Řada receptů je samozřejmě spojena s vínem, které je pro tuto oblast typické. V druhé části se přesuneme do kraje Vysočina, především do oblasti zvané Horácko. I zdejší kuchyně je velmi zajímavá, těšit se můžete na řepance, mrkvance či zahýbance. Na závěr zamíříme do Středočeského kraje a do Prahy. Celkem 120 receptů doprovází fotografie, ke každému kraji se navíc dozvíte pár gastronomických perliček.