Česká kuchařka Šumavské speciality
Pouze toto vydání
Pouze toto vydání
Úspěšný projekt Blesk Extra Česká kuchařka pokračuje! I letos budeme putovat po regionálních kuchyních naší vlasti. První kroky vedou na Šumavu. Toto rozsáhlé pohoří se rozkládá na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska, a to se odráží na zdejší kuchyni. Tu ovlivňuje také fakt, že tu vždy byly drsnější klimatické podmínky než jinde, žili tu spíše chudí lidé, i když samozřejmě nechyběla šlechta ani bohatí měšťané. A tak v naší kuchařce najdete jak prostá jídla z darů šumavské přírody, tak složitější pokrmy ze vzácnějších surovin. V první části máme recepty na polévky a také pečivo, které se k nim často konzumovalo. V druhé jsou hlavní chody s masem i bez něj a do třetí jsme zařadili sladká jídla a moučníky. Celkem 124 receptů doprovází fotografie, na úvod se dozvíte pár gastronomických perliček.