Česká kuchařka Speciality z Pálavska a celé jižní Moravy
Pouze toto vydání
Pouze toto vydání
BLESK EXTRA ČESKÁ KUCHAŘKA 19. díl
SPECIALITY Z PÁLAVSKA a celé jižní Moravy. Putování po regionálních kuchyních České republiky v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka pokračuje, letos již potřetí. Tentokrát se vydáme na jižní Moravu, zejména do oblasti Pálavska. Zdejší chráněná krajinná oblast nabízí úchvatnou přírodu, ale potěší i milovníky historie a v neposlední řadě také gurmány. Díky jedinečné poloze je tento kraj velmi úrodný, pěstuje se zde hodně ovoce a zeleniny, které se při vaření hojně využívají. Nesmíme samozřejmě zapomenout ani na to, že jde o proslulou vinařskou oblast. Pojďme tedy ochutnat jídla tradiční i moderní kuchyně, která se tu připravují. První část zahrnuje recepty na polévky, svěží saláty, pomazánky a pečivo. V druhé jsou hlavní chody s masem i bez něj a do třetí jsme zařadili moučníky, sladká jídla a zavařeniny. Celkem 124 receptů doprovází fotografie, na úvod se dozvíte pár zajímavostí.