Česká kuchařka Speciality Beskydské speciality

Kniha Česká kuchařka Speciality Beskydské speciality

Pouze toto vydání

71 Kč

Pouze toto vydání

89 Kč

Letos naposled se vydáme na cestu po regionálních kuchyních České republiky v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka. Čtvrtá zastávka bude v Beskydech, kraji velmi krásném, ale také drsném. Podobná byla i zdejší lidová kuchyně, která vycházela především ze surovin, jež se tu daly vypěstovat – tedy žito, oves a pohanka, luštěniny, brambory, zelí, kořenová zelenina… Díky chovu ovcí a skotu bylo častou součástí pokrmů také ovčí i kravské mléko a výrobky z něj, husté lesy pak obyvatelům nabízely možnost sběru lesních plodů a hub. Pojďme tedy společně ochutnat klobúckou kyselicu, houbovku s brynzou, zelný koláč, brynzovník, kapustník nebo třeba beskydského baču. Jako dezert si pak dejme lívance s lesním ovocem, koláč se slivovicí nebo vánoční obžerák. Celkem 124 receptů doprovází fotografie, na úvod se dozvíte pár zajímavostí. Dobrou chuť.