Doba jedová 9 - Cukr
- Autor:
- Vydal:
- Triton
Je ,bílé zlato‘ ve skutečnosti ,bílým jedem‘? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či... Více
Je ,bílé zlato‘ ve skutečnosti ,bílým jedem‘? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či... Více
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:• třetina všech dospělých trpí obezitou,• dvě třetiny dospělých nadváhou,• téměř každý sedmý je diabetik• a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.
Autor: | Gary Taubes |
---|---|
Vydavatel: | Triton |
Vydáno: | 2018 |
Počet stran: | 416 |
Formáty: | ePUB, Mobi, PDF |
Velikost: | ePUB (1 MiB), Mobi (2 MiB), PDF (3 MiB) |
ISBN: | 978-80-755-3342-5 |
Jazyk: | Čeština |